De funderingen voor windmolens op zee worden steeds groter. Om deze enorme monopiles te kunnen leveren, bouwde Sif Group een assemblagehal met state-of-the-art machinepark op Maasvlakte 2.

Met de assemblagehal van bijna 500 meter lang, 53 meter breed en 30 meter hoog speelt staalconstructiebedrijf Sif in op het groeiende aantal offshore windmolenparken. De funderingspalen voor de windmolens, zogenaamde monopiles, hebben een steeds grotere lengte en diameter. Op de Maasvlakte kan Sif monopiles met een gemiddelde diameter van 7,5 meter, 80 meter lengte en een gewicht van 1.200 ton assembleren. Vanuit de hoofdvestiging van Sif Group in Roermond komen via het Maas-Waalkanaal de rondgewalste ringdelen van tien centimeter dik staal aan op de Maasvlakte. Vervolgens worden deze 8 meter hoge elementen aan elkaar gelast, gecoat en inclusief transitiestuk uitgeleverd naar verschillende windmolenparken in de Noordzee.

Besturingsengineering

Van Doren Engineers realiseerde onder hoge tijdsdruk de volledige elektrotechnische installatie van de assemblagehal en de machinebesturing, inclusief bekabeling. Vooral de besturingsengineering van de machines was volgens projectleider Hans Mutsaers een uitdagende klus: “Dat gold bijvoorbeeld voor de DAAN, een lasmachine waarmee de buitenzijde van de monopiles wordt gelast. Daarnaast hebben we onder andere twee machines voor het lassen van de binnenzijden besturingstechnisch opgeleverd, evenals twee eenkopslasmachines. Deze worden ingezet om de top en bodem van de monopile aan elkaar te lassen.” De besturing van de lasmachines is gebaseerd op technologie van Siemens. Via touch panels worden de installaties bediend en de recepten en parameterkeuze afgehandeld. De veiligheidsfuncties worden geborgd via een fail-safe CPU met bijbehorende fail safe I/O kaarten. Het resultaat: robuuste monopiles als stevige fundering onder duurzame windenergieprojecten op zee.

Reageer op dit artikel