Nederland heeft meer technici nodig. De aantrekkende economie en het uitstromen van babyboomers zetten het probleem op scherp. Naast imagoverbetering moeten technische sectoren werken aan permanente bij- en omscholing.

In de Nederlandse bouwsector zijn sinds 2009 zo’n 85.000 arbeidsjaren verloren gegaan en daalde de werkgelegenheid met 20%. Nu de markt weer aantrekt, is bijkomend gekwalificeerd personeel nodig. “We mogen geen gat laten ontstaan in het personeelsbestand”, waarschuwt Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). “Na jaren van neergang is het tijd om de knop om te zetten en weer aandacht te hebben voor het opleiden van mensen en de schaarste op de arbeidsmarkt.” De bouwsector zoekt ingenieurs, constructeurs, projectleiders en werkvoorbereiders. Ook in andere sectoren groeit de behoefte aan technisch geschoold personeel. Steeds vaker worden ‘aanbrengbonussen’ in het vooruitzicht gesteld voor medewerkers die nieuwe collega’s binnenhalen. Verder doen bedrijven een beroep op buitenlandse technici. Ook Siemens rekruteert in Zuid-Europa om de duizenden vacatures in de groeisector ‘windenergie’ in te vullen.

Tekort aan technici

In Nederland stromen nog steeds te weinig technici van hogescholen en universiteiten. Een ontwikkeling die ook Ab van der Touw zorgen baart. Volgens de CEO van Siemens Nederland is het een misvatting dat Nederland een ‘diensteneconomie’ geworden is. “De maakindustrie en de toeleverende servicebedrijven zijn goed voor een derde van alle banen in ons land.” Sectoren waar Nederland sterk in is, zoals offshore windindustrie en scheepsbouw, staan te springen om medewerkers die technische installaties kunnen ontwerpen, bedienen en onderhouden. Ook serviceorganisaties zoeken hoogopgeleid personeel voor het upgraden van installaties en life cycle management. De technologie verandert razendsnel. “Er is dus ook permanente bij- en omscholing nodig”, aldus Van der Touw.

Imago verbetert

Dat nog steeds te weinig jongeren voor een technische opleiding kiezen, is deels een imagoprobleem. Techniek zat lang in het verdomhoekje. Het was ‘vies’ en ‘weinig sexy’. Dit beeld begint volgens Van der Touw te veranderen. Facebook, tablets en andere technische snufjes die wèl sexy zijn, spelen daar zeker een rol in. Daarnaast drijft de economische crisis jongeren sterker in de richting van sectoren waarin werkgelegenheid is. Ook rolmodellen als André Kuipers en diverse onderwijsplatformen hebben een positieve werking. Het bedrijfsleven lanceert regelmatig initiatieven. Zo biedt Siemens een internationale opleiding op de ‘Technik Akademie’ in Berlijn, waar ook enkele Nederlandse jongeren aan deelnemen.

Buitenland lonkt

Goede technici zijn niet alleen in Nederland gewild. Headhunters schuimen in opdracht van Amerikaanse concerns wereldwijd universiteiten af op zoek naar technisch talent. Ook afstudeerders van de Technische Universiteiten Delft, Eindhoven en Twente vinden steeds makkelijker de weg naar de Verenigde Staten. Een reden te meer voor de Europese technieksectoren om zich te profileren als aantrekkelijk werkgever voor jongeren en in te zetten op de omscholing van oudere werknemers. Van der Touw: “We moeten nog meer werk maken van een lerende economie.”

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel