Met nieuwe machines en een uitbreiding van de infrastructuur speelt de veevoerfabriek van De Heus in Sneek in op de strengere hygiëne- en informatie-eisen en de oplopende productiedruk. Siemens en Solution Partner ENGIE leveren een intelligente besturing die op basis van data helpt de efficiëntie te verhogen en het energieverbruik te verlagen.

De fabriek produceert jaarlijks 230.000 ton rundvee- en 35.000 ton pluimveevoeder. “Wij kunnen geen dag missen”, aldus bedrijfsleider Robert Leseman. “Er is nauwelijks ruimte om fouten te maken en productieproblemen moeten snel worden opgelost. Beschikbaarheid van de installaties is ontzettend belangrijk. We proberen de benuttingsgraad van onze fabriek te maximaliseren.”

Wetgeving en schaalvergroting

Koninklijke De Heus heeft in de jaren negentig diverse veevoerfabrieken overgenomen. Een deel hiervan is inmiddels door ENGIE geautomatiseerd. Ook in Sneek is ENGIE de productiebesturing aan het vernieuwen. Leseman: “De standaardisering van technologie binnen onze fabrieken is voor verbetering vatbaar. Er zit een lappendeken van technologie in. We hebben intern de wens uitgesproken om onze locaties meer te uniformeren. In Sneek hebben we al een aantal vernieuwingsslagen gemaakt, maar de eisen rond hygiëne, grondstoffen en informatievoorziening worden steeds strenger. Bovendien leidt schaalvergroting bij onze klanten tot een uitbreiding van het aantal producten. Om in te spelen op deze ontwikkelingen bouwen we de fabriek inwendig opnieuw op. Bij de nieuwe machines die we aanschaffen hoort een eigentijdse besturing zoals Siemens TIA Portal en ENGIE Smart Factory.”

Snelheid en eenvoud

ENGIE kan zowel de engineering als de installatie verzorgen en heeft zich terdege verdiept in de wensen ten aanzien van de besturing. Leseman: “Vroeger programmeerden wij onze PLC’s zelf.  Tegenwoordig willen we een systeem dat onze operators makkelijk kunnen uitlezen, met remote toegang om ondersteuning te krijgen van buitenaf. Het moet ook een stekkerbare oplossing zijn, zodat operators defecte onderdelen snel kunnen vervangen. Dat drukt de onderhoudskosten.”

Inzichtelijk en zuinig

Ook intelligentie speelde een rol in de keuze van het besturingssysteem. “We willen data slim inzichtelijk maken, zodat we geen schema’s en tekeningen meer nodig hebben om tot de kern van een probleem te komen. Digitalisatie biedt ook kansen tot verdere productieverbeteringen en inzicht in ons energieverbruik. Dit draagt bij aan continuïteit en kwaliteit. We moeten betrouwbaar en nauwkeurig werken om waar te maken wat we klanten beloven.”

Weinig bekabeling

Om de installatiekosten te drukken zocht ENGIE een oplossing met weinig bekabeling. Manager Industrial Automation/MES Siem Broersen: “Siemens stelde een besturing met decentrale I/O-blokken voor waarop je elk merk naderingsschakelaar kunt plaatsen. Dit leverde een besparing van 15 procent op de installatieprijs op. Minder bekabeling is bovendien hygiënischer in verband met stof.” Leseman: “Siemens heeft verschillende oplossingen mee doorgerekend en de technologie bij ons in de fabriek gepresenteerd. De gekozen oplossing is ook besproken met onze machinebouwer, die eveneens positief was.”

Reageer op dit artikel