De SINAMICS G120C frequentieregelaar is speciaal ontworpen voor wereldwijde inzet in industriële omgevingen, en kan worden gebruikt voor pompen, compressoren, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige behandelings-machines.

De compacte drive van 0,55 tot 132 kW biedt een van de hoogste vermogensdichtheden van zijn klasse en kan “Side-by-Side” worden gemonteerd. In plaats van een bedieningspaneel kan er ook een Smart Access module worden gemonteerd voor de inbedrijfname. De Smart Access Module maakt de draadloze verbinding van mobiele apparaten zoals tablets, smartphones of laptops via WiFi mogelijk zonder dat hiervoor speciale software of apps benodigd zijn.

Omdat het gebruik van de module niet gekoppeld is aan een specifieke webbrowser, kan elke smartphone, tablet of laptop gebruikt worden voor de inbedrijfstelling, parametrering en onderhoud van de frequentieregelaars. De motor kan ook worden getest in de JOG-modus. Elke G120C is standaard uitgerust met de geïntegreerde Safety Integrated technologie van Siemens, die voor het veilig tot stilstand brengen van aandrijvingen zorgt.

De drive is voorzien van een dubbele veiligheidsingang, waardoor de STO-functie direct kan worden geactiveerd door uitbedraden van de noodstop op de drive of via Profisafe. De sensorloze vectorwerking maakt een nauwkeurige regeling voor de energie-efficiënte werking van inductiemotoren mogelijk.

De G120C is standaard te voorzien van Profinet communicatie waarmee de TIA Portal integratie en korte inbedrijfstellingstijd gegarandeerd zijn.

SINAMICS G120C

 

Reageer op dit artikel