Hoe opereer je als één organisatie als je bedrijf wereldwijd 37 verschillende business units telt, die elk hun eigen procedures en processen en softwaretoepassingen hebben ontwikkeld? De Nederlandse scheepswerf Koninklijke IHC begreep dat om efficiënte workflows, een superieure klantenservice en een concurrerende marktpositie te behouden, zij zich verder zouden moeten ontwikkelen tot een ‘ONE IHC’. Ze zijn begonnen aan een ambitieus en uitdagend meerjarig transformatieproject, waarbij ze Siemens Digital Industries Software als partner kozen.

Gespecialiseerd in de engineering en productie van schepen en equipment, is Koninklijke IHC een gerespecteerde en betrouwbare leverancier voor de bagger-, offshore- en (natte) mijnbouwindustrie. Vandaag de dag heeft de scheepsbouwer meer dan 2500 schepen op maat gebouwd, waaronder gigantische baggerschepen, heavy-lift schepen voor windmolenparken en pijpenleggers voor ruwe omgevingen.

Duurzame schepen

Nu de traditionele ontwerp-, plannings- en productieprocessen tekortschieten in het leveren van duurzame schepen met lagere total costs of ownership en een kortere time-to-market, richten steeds meer scheepswerven zich op digitale oplossingen. Hiermee kan de productiviteit van scheepswerven worden verhoogd en de prestaties van schepen verbeterd.

Bekijk hieronder de video over de missie van Koninklijke IHC en Siemens naar integratie en digital excellence.

 

Reageer op dit artikel