Siemens presenteert met de Sitrans Probe LU240, haar nieuwste ultrasone niveaumeter met Hart-communicatie – een efficiënt en robuust instrument voor het betrouwbaar meten van flow, volume en niveau. De niveaumeter is specifiek ontwikkeld voor uitdagende applicaties in de water- en afvalwaterindustrie, maar is uiteraard ook geschikt voor toepassingen in de chemische en drank- en levensmiddelenindustrie.

Dankzij de beproefde en vernieuwde “Proces Intelligence” echoverwerking, die onderscheid maakt tussen het werkelijke niveau en stoorecho’s, levert het instrument betrouwbare resultaten en reageert het snel op veranderingen van het niveau. De aangepaste dode band zorgt voor minder storingsmeldingen en uitval, terwijl de beschikbaarheid van het instrument toe neemt door het continue aanleveren van nauwkeurige meetresultaten – zelfs bij hoge niveaus.

Tijd en onderhoudskosten besparen

De programmering van de niveaumeter vindt plaats via de bedieningstoetsen op het display van de Sitrans LU240 of via Simatic PDM, waardoor de inbedrijfstelling snel en eenvoudig verloopt. Dankzij het transparante deksel van Sitrans LU240 besparen gebruikers tijd en onderhoudskosten: bij visuele inspecties kunnen meetwaarden direct worden afgelezen zonder eerst de deksel van het apparaat te verwijderen. Voor applicaties waarbij ook de procestemperatuur vereist is, geeft de Sitrans LU240 nu zowel het niveau als de temperatuur aan. Door zijn lage opstartstroom van 3,55 mA en minimale voedingspanning van 10,5 volt is stroomvoorziening van het apparaat zowel met batterijen als zonne-energie mogelijk.

In zware omstandigheden met de kans op aangroei / vervuiling houdt de onderhoudsvrije “Active Face”-technologie de sensor schoon en hebben wind, regen, sneeuw of temperatuurwijzigingen geen invloed op de metingen. De niveaumeter is volledig ingegoten en ingekapseld met een beschermingsklasse van IP68 en voorzien van een PVDF-sensor die bestand is tegen corrosie, chemicaliën en extreme schokken.

Digitalisering

Middels digitalisering integreert de Sitrans Probe LU240 cruciale velddata in alle automatiseringslagen van de ‘plant’. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het analyseren van processen en het identificeren van mogelijke verbeteringen. Door de Sitrans Probe LU240 te koppelen aan een besturingssysteem, kunnen operators vanuit het comfort van de controlekamer of elders op afstand het niveau bewaken met behulp van een oplossing uit het aanbod van automatiserings- of remote-producten van Siemens.

Reageer op dit artikel