Siemens breidt haar portfolio van industriële routers uit met de Scalance M804PB. Met dit apparaat kunnen bestaande machines en installaties (bijvoorbeeld met Simatic S7-300/S7-400) worden verbonden met Ethernet-netwerken via Profibus/MPI (Multi-Point Interface).

Gebruikers kunnen ook eenvoudig en tegen lage kosten oudere machines en installaties direct verbinden met Sinema Remote Connect, het managementplatform voor netwerken op afstand. Beveiligde communicatie vindt plaats via een VPN-tunnel, die gemakkelijk kan worden geconfigureerd en beheerd via Sinema Remote Connect. De Scalance M804PB is een uitbreiding van de beproefde productlijn van Scalance-routers en biedt een consistent concept voor onderhoud op afstand voor bestaande en nieuwe installaties. Hierdoor is hij geschikt voor bedrijven in de maakindustrie, zoals fabrikanten van mechanische apparatuur (Original Equipment Manufacturers / OEM’s) en voor bedrijven in de auto-industrie, de voedsel- en drankenindustrie, de chemische en de farmaceutische industrie.

Profibus/MPI-router

Het apparaat heeft geïntegreerde TIA Portal cloud connector-functionaliteit. Dit geeft gebruikers eenvoudig toegang tot bestaande Profibus-units vanuit centraal beheerde engineering-tools, zoals de TIA Portal of Step 7 (vanaf versie 5.5). De Scalance M804PB is een Profibus/MPI-router voor particuliere, bedrade netwerken, zelfs met bestaande tweedraadsbekabeling. Naast een Profibus/MPI-verbinding beschikt hij over twee RJ45-interfaces in de vorm van een snelle Ethernet switch met twee poorten. Ook is hij voorzien van een C-Plug/Key-Plug-sleuf. De Scalance M804PB ondersteunt VLAN, Firewall/VPN (IPsec)/NAT, OpenVPN (als client), VRRP/RSTP en kan met web-gebaseerde management-tools worden geconfigureerd voor CLI en SNMP. Op de Profibus/MPI-interface kunnen download- en uploadsnelheden van 9,6 Kbit/s tot 12 Mbit/s worden behaald. De redundante voedingsspanning is DC 24 V. Montagemogelijkheden zijn o.a. wandbevestiging, montage op DIN-rails en op S7-300- of S7-1500-profielen.

Compabiliteit

De Scalance M804PB Profibus/MPI-router heeft dezelfde gebruikersinterface en vergelijkbare prestatiekarakteristieken als de Scalance M-800- en S615-productlijn, omdat hij gebaseerd is op dezelfde firmware. Dit zorgt voor goede gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit met bestaande systemen (zoals het Simatic-portfolio, netwerkmanagementsoftware, enz.). Zo is bijvoorbeeld met de Scalance M804PB dankzij het digitale ingangs- en uitgangssignaal toegangscontrole op locatie mogelijk via sleutelschakelaars.

Reageer op dit artikel