Tussen het brouwen door vindt in de brouwerij van Heineken in ’s-Hertogenbosch een grote hardware-ombouw plaats als onderdeel van de implementatie van een nieuw besturingssysteem. Hoewel Actemium al  ruim een jaar aan de slag is in kritische installaties, heeft de brouwerij geen druppel minder gebrouwen.

De Heineken brouwerij in ’s-Hertogenbosch produceert op jaarbasis zo’n 6 miljoen hectoliter bier en is tevens de locatie waar nieuwe Heineken-producten het eerst worden gebrouwen. De brouwerij krijgt een nieuwe besturingslaag. “Veel van onze PLC’s hebben het einde van hun life cycle bereikt”, zegt Freek Feiner, Project Manager Group Supply Chain bij Heineken. “Het verkrijgen van spareparts wordt steeds moeilijker. Een groot deel van de componenten wordt niet meer ondersteund, wat het risico op ongewenste downtime verhoogt. Met de jaren is ook de kennis over deze oudere technologie verdwenen.”

Onderhoudspartner

Heineken trekt er een paar jaar voor uit om de besturing weer up-to-date te krijgen. Voor een deel van de hardware-vervanging is Actemium ingeschakeld, sinds jaren onderhoudspartner van de brouwerij in ’s-Hertogenbosch. “Heineken was bijna 40 jaar geleden onze eerste klant”, vertelt projectmanager Gerard van Eijk. “Wij hebben de brouwerij in ’s-Hertogenbosch geautomatiseerd en kennen de productielocatie zeer goed.”

Zorgvuldige planning

Twee jaar geleden begon Actemium met het plannen van de ombouw. Dit project is voor ca. 80% afgerond en zal in het eerste kwartaal van 2018 helemaal klaar zijn. De ombouw is tot nu toe vlekkeloos verlopen. Feiner: “De nieuwe PLC’s en I/O zijn afkomstig van Siemens. Wij hadden voorheen een ander fabricaat, maar de Siemens-technologie sluit beter aan op onze brewmaxx-software. Tijdens het vervangen van de hardware is de brouwerij operationeel gebleven. Dit vroeg om een zorgvuldige planning en een betrouwbare ombouwmethode. Actemium heeft dit zeer efficiënt aangepakt.”

Tijdelijke interface

“Wij vervangen de hardware gefaseerd”, schetst Mark Kleuskens, Lead Engineer Hardware bij Actemium. “Aangezien de nieuwe besturingssoftware pas later door een andere partner van Heineken wordt geïmplementeerd, moesten wij de bestaande besturing laten praten met de nieuwe I/O en plc’s van Siemens. Door deze tijdelijke interface kan de productie na een korte stilstand weer doordraaien. Van Siemens kregen we alle medewerking en zelfs een PLC in bruikleen om dit concept te ontwikkelen.”

Omvangrijk en innovatief

De toegepaste hardware is degelijk en innovatief. Actemium vervangt in totaal zo’n 65.000 I/O, verdeeld over 640 SIMATIC remote IO devices. Deze communiceren, deels via koper en deels via glasvezel, over Profinet. Kleuskens: “We hebben een flexibele ringarchitectuur gerealiseerd die bij één onderbreking gewoon door kan draaien”.

Inmiddels draait een groot deel van de nieuwe hardware al een jaar naar volle tevredenheid van Heineken. Feiner: “Actemium heeft dit keurig en in goed partnership gedaan. We hebben tijdens het vervangen van de hardware geen druppel minder geproduceerd. In 2019 zal de complete besturing, dus ook de software, vernieuwd zijn.”

Reageer op dit artikel