Siemens brengt twee nieuwe compacte en robuuste Ethernet-switches op de markt: de Ruggedcom RSG908C en de Ruggedcom RSG910C voldoen aan IEEE 1588 en verlagen de totale aanschafkosten, doordat ze tijdsynchronisatie en datacommunicatie binnen één netwerk combineren.

Deze twee nieuwe switches worden geleverd met geïntegreerde DIN-railmontage en interfaces aan de voorzijde voor installatiegemak in kleine ruimtes. Ook beschikken ze over redundante stroomingangen voor gelijkstroom of wissel- of gelijkstroomtoepassingen met hoogspanning, waardoor individuele storingsbronnen zijn uitgesloten. De switches zijn ontworpen voor gebruik in zware omstandigheden met sterk variërende klimaat- en omgevingsomstandigheden, wat ze ideaal maakt voor digitale substations, de transportsector en de olie- en gasindustrie.

De Ruggedcom RSG908C en RSG910C zijn getest en gecertificeerd om extreme temperaturen, trillingen en schokken te weerstaan en bieden uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid voor industriële toepassingen waar hoge bandbreedtes zijn vereist en toekomstige uitbreiding van het netwerk mogelijk is.

Afhankelijk van de bestelde configuratie hebben de apparaten een geïntegreerde stroomvoorziening met 24/48 volt gelijkstroom (10 – 60 VDC) of 85 – 264 VAC / 88 – 300 VDC. Desgewenst kunnen de switches worden geleverd met printplaten met beschermende coating (conformal coating).

De Ruggedcom RSG908C heeft in totaal 8 ports, waaronder vier Gigabit-SFP-ports, wat zeer veel flexibiliteit biedt wat betreft het type glasvezelverbinding en de te overbruggen afstand. Bovendien kunnen tot wel vier apparaten (bijv. IED’s) worden aangesloten via de 100BASE-FX LC-ports. De Ruggedcom RSG910C heeft in totaal 10 ports, waaronder vier Gigabit-SFP-ports. Deze switch kan op maximaal zes apparaten (bijv. IED’s) worden aangesloten via de 10/100/1000BASE-T RJ45-ports.

De Ruggedcom RSG908C en RSG910C zijn in 2018 bekroond met een Red Dot Award in de categorie Industrial Design. De producten hebben een innovatief industrieel ontwerp met een modulaire, compacte behuizing, waarbij zeer krachtige prestaties kunnen worden geleverd in extreme temperaturen, terwijl eenvoudige en snelle montage in schakelkasten met weinig ruimte mogelijk is.

De Ruggedcom RSG908C en Ruggedcom RSG910C kunnen worden gebruikt voor precieze tijdsynchronisatie in stroomopwekking en voor toepassingen met hoge bandbreedtes, zoals videobewaking in de transportsector. Ook zijn ze geschikt voor tijdkritische toepassingen, zoals geautomatiseerd boren, oplossingen met SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) en RTU (Remote terminal unit) voor automatisering van de putmond, pijpleidingbewaking, compressie of pompstations in de olie- en gasindustrie

Reageer op dit artikel