Hoe ziet de brouwerij van de toekomst er uit? Wordt het werk van de brouwer straks beperkt tot zijn computerscherm? De komende jaren zullen zaken als de cloud, gegevensbeveiliging, kleine batches, simulatietests, toewijzing en documentatie ook in de brouwindustrie aan belang winnen.

Trendbewuste consumenten in plaats van klassieke bierdrinkers: brouwerijen moeten inspelen op een veranderende markt. Dit geldt zowel voor grote multinationals die tal van merken voeren, als voor kleine ambachtelijke brouwerijen die met diverse recepturen werken. Om op lange termijn succesvol te zijn, moeten brouwerijen hun portfolio wel uitbreiden – kostenefficiënt en volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Inspelen op actuele marktbehoeften

Digitalisering speelt daarbij een cruciale rol. Het schept de randvoorwaarden voor producenten om met snelheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie te reageren op actuele marktbehoeften en tegelijkertijd een hoge kwaliteit te bieden. Want digitalisering biedt de transparantie en flexibiliteit die nodig is om efficiënt data die in brouwerijen worden gegenereerd te analyseren: van inkomende goederen tot verzonden producten, van de brouwketel tot het management, van productontwikkeling tot het glas.

Digital Enterprise: de integrale benadering voor het optimaliseren van de complete waardeketen 

De Digital Enterprise stelt productiebedrijven in staat om hun bedrijfsprocessen van begin tot eind te integreren en digitaliseren – inclusief hun toeleveranciers. Hierbij kunnen ze op elk punt in de waardeketen – van productontwerp tot onderhoud – beginnen en de mate van digitalisering gaandeweg uitbreiden, afhankelijk van de actuele behoeften van hun bedrijf.  Siemens ondersteunt dit proces met haar uitgebreide portfolio in de brouwtechnologie.

Vergroten concurrentievermogen

Op de Hannovermesse 2018 laat Siemens tal van branchespecifieke voorbeelden zien van Digital Enterprise-oplossingen gedurende de gehele levenscyclus van een product. Voorbeelden uit onder andere de food and beverage-, lucht- en ruimtevaart-, elektronica en auto-industrie en machinebouw illustreren hoe bedrijven van elke omvang en elke sector hun concurrentievermogen kunnen vergroten met digitale oplossingen. Lees hier meer over de Siemens deelname aan de Hannover Messe.

Reageer op dit artikel