De Food & Beverage sector ondergaat de komende jaren een transitie door de toevoeging van digitalisering in de productontwikkeling en het productieproces. Op dinsdag 12 maart organiseert Siemens een masterclass event over deze digitale transformatie en hoe u met digitalisering uw concurrentiepositie kunt versterken. Het event vindt plaats van 12.30 tot 19.00 uur in het Airborne Siemens Fieldlab in Den Haag

Een zestal Masterclasses zullen tal van insights geven over de toegevoegde waarde van digitalisering in productieprocessen. Onderwerpen als plant performance, cyber security, flexibilisering productie en business continuity worden hier uitgediept en bediscussieerd om te komen tot nuttige take aways. De Masterclasses worden verzorgd door experts en ervaringsdeskundigen van onze Solution Providers. De key note speeches worden gehouden door Siemens (visie), Airborne Composites (samenwerking) en Foodvalley (trends). Dagvoorzitter is Jan Douwe Kroeske.

Verregaande en naadloze integratie van productiesystemen en procesdata

Het productaanbod binnen de Food & Beverage industrie (F&B) is enorm en verandert voortdurend mee met de eisen van en ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Dit maakt de F&B industrie tot één van de meest dynamische bedrijfssectoren met grote uitdagingen op het gebied van flexibele productiemogelijkheden, kostenreductie, snel veranderende consumentenbehoeften, toenemende vraag naar productvarianten, duurzaamheid en circulair.

Voor deze uitdagingen wordt een verregaande en naadloze integratie van productiesystemen en procesdata van vitaal belang. Wij noemen dit een Digital Enterprise. Samenwerking, kennisuitwisseling en verbinding tussen producent, Solution Provider en productleverancier zijn van grote meerwaarde om de transformatie naar de Digital Enterprise succesvol te versnellen.

Consistent hoog niveau

Door digitalisering te combineren met een end-to-end-systeem ontstaat een consistent hoog niveau van productkwaliteit, maximale beschikbaarheid van installaties, optimale energie- en hulpbronnenefficiëntie – en in toenemende mate de grootst mogelijke flexibiliteit om aan steeds meer individuele klantvereisten te voldoen. Deze integrale aanpak leidt tot optimale coördinatie van de bestel-, productie- en verpakkingsprocessen en stelt de productie in staat om flexibel te reageren op verzoeken van klanten.

Aanmelden

Als producent bent u van harte uitgenodigd om aan het Siemens masterclass event deel te nemen. Door deelname start u de reis naar de Digital Enterprise. Een spannende en enerverende reis die door samenwerking en kennisuitwisseling in de keten uw concurrentiepositie voor de toekomst gaat versterken. Toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Via deze link kunt u zich aanmelden.

Reageer op dit artikel