• Individuele bewaking van de weegcellen van een weegschaal
  • Naadloze communicatie door aansluiting op Simatic-systemen
  • Maximale nauwkeurigheid dankzij aansluiting op Siwarex WP-weegelektronica

Siemens introduceert met de Siwarex DB een digitale junction box voor weegapplicaties in een robuuste veldbehuizing met beschermingsklasse IP66. De junction box kan eenvoudig worden geïntegreerd in Simatic-omgevingen. Dankzij de naadloze netwerkintegratie kunnen nu ook afzonderlijke analoge weegcellen uitgebreider dan ooit geregistreerd en geëvalueerd worden. Deze kunnen zowel voor de gerichte bewaking van weegprocessen als voor uitgebreide diagnosedoeleinden worden gebruikt. Eventuele foutmeldingen worden centraal weergegeven op de Simatic-controller en de HMI.

Onderhoud eenvoudiger

Dankzij de naadloze verbinding tussen de besturing en Siwarex WP-weegelektronica is een directe diagnose van de weegcellen mogelijk. Hierdoor kunnen servicewerkzaamheden sneller en eenvoudiger worden uitgevoerd en worden uitvaltijden tot een minimum beperkt. Met Siwarex DB kunnen tot vier weegcellen op een weegschaal worden aangesloten. Een nieuwe functie is de individuele bewaking van elke aangesloten weegcel. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld storingen zoals kabelbreuk of overbelasting gericht worden gedetecteerd en verholpen, wat onderhoud eenvoudiger maakt. Met Siwarex DB hoort het gebruik van een multimeter tot het verleden. Siwarex DB kan bovendien voor sterk uiteenlopende toepassingen op het gebied van de industriële weegtechniek worden gebruikt, zoals niveaubewaking of voor silo- of containerweging.

Naadloze communicatie

Met Siwarex WP231 als weegelektronica is rechtstreekse aansluiting op een Simatic S7 CPU voor het Simatic S7-1200-systeem mogelijk. Voor het decentrale periferiesysteem Simatic ET 200SP wordt echter het gebruik van Siwarex WP321 aangeraden. De naadloze communicatie tussen Siwarex en Simatic maakt de inbedrijfstelling aanzienlijk eenvoudiger. Als tijdens de inbedrijfstelling bijvoorbeeld een hoogtecompensatie nodig is, kan de belasting van elke afzonderlijke weegcel met behulp van de Siwarex WP-weegelektronica direct worden weergegeven.

Retrofit

Met de digitale junction box Siwarex DB kan een retrofit van bestaande installaties moeiteloos worden uitgevoerd. Als al een vergelijkbare Siwarex JB-oplossing wordt toegepast, kan deze heel eenvoudig worden vervangen door de Siwarex DB (met dezelfde afmetingen) en worden aangesloten op de bestaande bekabeling. Bijkomend voordeel voor de gebruiker: de gebruikelijke bediening van Siwarex-weegelektronica en Simatic blijft identiek.

Reageer op dit artikel