In oktober gaat onze nieuwe training Motion Control (MC) met TIA Portal van start. Deze is gericht op iedereen die gebruik maakt van motion control besturingen, zoals bijvoorbeeld robotarmen. De training bestaat uit twee blokken. 

Tijdens de 3-daagse Motion Control 1 met TIA-Portal behandelen we de basisbegrippen rondom motion control, zoals positionering en synchrone assen. Daarnaast bieden we praktische oefeningen aan gericht op de S71200 en S71500 CPU’s. Deelnemers leren stap voor stap over de voordelen en het gebruik van de Technology Objecten (TO) en leren hoe ze configuraties kunnen maken voor onder andere een snelheids- en positioneringsregeling en het synchroniseren van assen.

Tijdens de 2-daagse Motion Control 2 met TIA-Portal (T-CPU) gaan we in op de specifieke T-CPU-functies en de voordelen van nieuwe functies als absolute synchrone besturing, camming en kinematics. In het verleden zijn deze functies vaak uitgevoerd door de motion control unit van de SINAMICS S120, maar vanaf de 1500-serie is dit nu ook mogelijk in de PLC. De software biedt een uitgebreide grafische simulatiemogelijkheid voor met name het kinematics-deel. In de training maken deelnemers gebruik van alle technologieobjecten in de PLC die te maken hebben met motion control.

Aanmelden en meer informatie

De training vindt plaats bij Siemens Training in Zoetermeer. De blokken kunnen los van elkaar gevolgd worden, maar voor het volgen van Motion Control 2 met TIA-Portal (T-CPU) is ruime kennis van de Siemens-PLC’s en oplossingen voor motion control vereist. We raden dan ook aan om als voorbereiding hierop eerst de Motion Control 1 met TIA-Portal te volgen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op onderstaande links of neem contact op met Anuska Bajic, tel. +31 703333903

Motion Control 1 met TIA Portal (TIA – MC1), start 7 oktober

Motion Control 2 met TIA Portal (T-CPU) (TIA-MC2), start 10 oktober

Reageer op dit artikel