Compressorstation Mildam is compact en veilig

Voor een onbemand gascompressorstation in Mildam realiseerde industrieel automatiseerder Armac de besturing, beveiliging en stroomvoorziening. De compacte installatie borgt de continuïteit en veiligheid op het station en is op afstand benaderbaar.

De vorig jaar opgeleverde gascompressor in Mildam staat op een knooppunt van pijpleidingen binnen het aardgastransportnetwerk van Vermilion. Naburige gasvelden leveren er gas onder verschillende druk. Het wordt door de compressor gecomprimeerd en dan door de pijpleiding naar Garijp getransporteerd.

Besturingspartner

Armac Industrial Automation realiseerde de (nood)stroomvoorziening, besturing en beveiliging van het compressorstation. De in Andelst gevestigde industrieel automatiseerder profileert zich als een besturingspartner voor bedrijven die nieuwe machines en processen ontwikkelen, maar geen of onvoldoende kennis hebben om zelf de besturing te bouwen. Armac is ruim 25 jaar actief in verschillende branches. Voor Vermilion had Armac al eerder een (kleinere) besturing gerealiseerd op basis van innovatieve technologie. “Wij zijn niet gebonden aan bepaalde merken, maar kijken per project welke technologie beschikbaar is”, zegt Michael Huijgen van Armac. “Vervolgens bepalen we samen met de klant, op basis van de specificaties, de gewenste applicatie en onze ervaring wat zowel technisch als financieel de beste oplossing is. Voor beide Vermilion-projecten hebben we veel technologie van Siemens toegepast.”

Korte lijnen

De ontwerp- en realisatieperiode voor het project in Mildam was kort. Vier maanden na de contractondertekening moest het project worden opgeleverd. Huijgen: “Dit betekende dat veel zaken vrijwel tegelijkertijd moesten plaatsvinden. Denk aan de review van het engineering-document, de ontwikkeling van elektrotechnische schema’s, software en hardware. Alleen de mechanische constructie van de installatiebehuizing hebben we uitbesteed. Al het overige hebben we in eigen huis gedaan: de soft- en hardware-engineering, besturingspanelen en het bekabelen van de installatie. De samenwerking met onze opdrachtgever en toeleveranciers was zeer constructief. Zonder de korte lijnen en snelle besluitvorming hadden we het in vier maanden tijd niet gered.”

Slim geïntegreerd

De installatie is ondergebracht in een E&I-container, die weinig ruimte biedt. In samenspraak met Vermilion, Siemens en Rittal bedacht Armac kosten- en ruimtebesparende oplossingen. Hardware-engineer Marty Litjes: “Voor een standaard Motor Control Cabinet (MCC) hadden we de ruimte niet. De vereiste uitschuifbare hoofdschakelaars konden echter ook worden ingebouwd in een RittalTS8 kast, waarmee we tevens voldoen aan de NEN-IEC 61439. Verder hebben we het Plant Control System en het Safe Guarding Systeem samengevoegd. We hebben ET200sp fail safe motorstarters gebruikt omdat deze compact, veilig en snel uitwisselbaar zijn. Met ET200isp kunnen we een veelheid van PLC I/O-signalen afhandelen. Dit I/O-systeem is geschikt voor een ATEX-omgeving, compact en via Profisafe benaderbaar.”

Veiligheid

Een gascompressorstation is een explosiegevaarlijke omgeving, waar de veiligheid goed geborgd moet zijn. Daarom werden mogelijke gevaren en onveilige situaties op het compressorstation in kaart gebracht en vastgelegd welke functies het Safe Guarding Systeem moet uitvoeren om deze gevaren af te wenden. Ook werd de maximale kans op falen van de beveiligingstechnologie bepaald. Software-engineer Wilfred Guldemond: “Op basis hiervan hebben wij bepaald uit welke componenten en hoe we het systeem zouden opbouwen. We hadden een veiligheids-PLC nodig waarin een veiligheidsprogramma wordt uitgevoerd dat de veiligheidsingangen leest en de veiligheidsuitgangen aanstuurt. SIMATIC Safety Integrated vonden wij de beste oplossing om potentieel gevaarlijke situaties af te wenden. Door een lek in de gasleiding zou bijvoorbeeld een explosie kunnen optreden. Wanneer de druksensor een lage druk detecteert, worden alle gasafsluiters automatisch gesloten en de elektrische voeding van de site afgeschakeld. Hetzelfde gebeurt wanneer vlammendetectors brand opsporen. Er zijn ook veiligheidsfuncties waarbij alleen de compressor wordt uitgeschakeld. Bijvoorbeeld als er gas gedetecteerd wordt in de compressorruimte.”

Onbemand station

Het HMI-scherm op de PLC-deur in de container wordt in de toekomst gebruikt voor onderhoudsdoeleinden. Het bedieningspaneel kan worden overgenomen door het controlecentrum van Vermilion in Garijp. Daar kunnen operators alle alarmen uitlezen. Ze krijgen automatisch een melding wanneer de installatie zichzelf uitschakelt.

Kortom: een veilige oplossing, die bovendien rekening houdt met de omgeving. De container gaat door zijn donkergroene kleur op in het weiland. Om overlast voor omwonenden te voorkomen, zijn geluid-reducerende maatregelen genomen.

www.armac.nl

 

Reageer op dit artikel